malinsresedagbok

En tur pa Kinabantangfloden

Publicerad 2010-09-29 07:11:45 i Allmänt,

Nu sitter vi i Lahad Datu och forsoker sla ihjal nagra timmar har. Vi ska senare ivag till Danum Valley Field Center (stallet jag skrivit om innan dar bara forskare och sant far bo). Resan hit var ett projekt i sig men nu vill jag beratta om gardagen som var helt fantastisk!

Vi startade dagen med en kanonfrukost och lunchbuffe precis vid havet dar palmerna svajade i takt till Mariah Carey. Da stannade jag verkligen upp och levde i nuet. Jag funderade over hur min frukost i Jonnet hade sett ut just da. Utsikten (rokande granne) och maten (bananfilen) hade jag inte velat byta till just da. Hur som helst bestamde vi oss for att ge oss ut pa en utflykt till Sakau och Kinabantang-floden. Dar stod en bat och vantade pa oss och farden var en riktig upplevelse.

Det borjade med att vi sag nagra sma apor i ett trad. Vi satt hela tiden och spanade i vattnet, skulle vi ha san tur att vi skulle fa se en krokodil? Mycket riktigt efter en kvart eller nat sa ser Emilie nat glida forbi i vattnet lite langre bort. Och det var en stoor krokodil som dok ner i vattnet igen nar den horde baten men vi vande med baten och fick se den igen. valdigt coolt. Vi akte inte sa nara for den hade nog latt kunnat valta var bat med bara stjarten.

Vi sag en gul orm slingra sig i traden, ett tiotal fargglada papegojor. En hel del olika apor sag vi som jag inte vet vad de heter. Men det haftigaste av allt var nar vi stannade pa ett stalle dar befolkningen hade hangt upp lianer eller rep over floden sa att aporna kunde klattra hej vilt. Dar mitt pa floden satt vi hur lange som helst och bara observerade dessa sota gullungar! Nagra sprang over och klattrade. I ett trad satt en apa och kliade sig i huvudet och at frukt. Nagra andra apor hade sma bebisar pa magen som de sprang over mig. Tog nog 100 bilder och filmade.

Nu ska vi som sagt ut till den mycket bevarade regnskogen. Hoppas nu vi far se orangutanger och massa andra djur och coola vaxter! Ha det bast kramar

Kommentarer

Postat av: Rebecca

Publicerad 2010-09-30 08:47:33

Vad häftigt allt låter Mallan. Jag längtar mig bort till er! I morse var det minusgrader här hemma...Helt sjukt! Skulle gärna vara i värmen som ni har! Hälsa djuren och ha det bäst! Kram

Postat av: Vicki

Publicerad 2010-09-30 22:14:16

Hej M! Nuet är fina grejer, obeskrivligt allt du är och kommer vara med om men superkul o läsa. Själv säljer jag numera kanelbullar i tyskland:P Och luktar på hösten. Puss o kram (haha lyssnar på radio o the ark spelas, den var nog till dig)

Postat av: Mamma

Publicerad 2010-10-02 17:29:51

Hej

Då kommer du hem med krokodil väska förstår jag.

Tur att den inte hoppade upp i båten Kram mamma o pappa.

Postat av: karolina

Publicerad 2010-10-04 16:52:54

ååå nu fick jag drömma mig bort lite igen :)



men akta er för aporna och ha ingen mat i närhten för då kan det bli som för oss :P



ha det nice i regnskogen och spana efter jungel george :)



kramar i massor

Postat av: Mallan

Publicerad 2010-10-05 14:51:38

Becca.. brr de later kallt, kommer hem nar de blir varmare! Vickan.. later som nat riktigt mumsigt det dar.. den dar the ark-laten hade jag velat dansa till nu

;) Ingen krokodilvaska for mig usch! Karro.. haha aporna ar ju sota de e varre med rattorna som besokte oss inatt kraaam pa er alla!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Malin

Just nu. Latinamerika Peru - Bolivia - Venezuela

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela